top of page

Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op via

Whatsapp: 06 - 5073 6170

E-mail: academy@mindcampus.nl

How to Hopin

1. Voor je begint

Belangrijk: voor de beste Hopin ervaring gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox.

2. Hoe log je in voor het online congres?

Inloggen

Vanaf 09.45 uur ben je van harte welkom in de online congreslocatie Hopin. Om je goed voor te bereiden kun je van tevoren je account aanmaken en het evenement aan je agenda toevoegen als je dat nog niet hebt gedaan.

Klik hiervoor op de link die je eerder van ons hebt ontvangen via de email.

 

 

 

 

 

 

Klik vervolgens op “Join event”. Dan zie je dit:

 

 


 

How to hopin verschilmakers afbeelding 1
How to hopin verschilmakers afbeelding 2

Heb je nog geen account aangemaakt?
•    Vul dan je voornaam, achternaam en emailadres in
•    Bedenk een wachtwoord
•    Vergeet niet het selectievakje aan te vinken voor de Terms & Conditions
•    Klik vervolgens op “Sign up” en je komt binnen in de Receptie van ons online congres

 

Heb je al een Hopin-account?
•    Klik dan op “Sign in” boven het online congres Word HR-verschilmaker in 2021 plaatje.
•    Vul je emailadres en wachtwoord in
•    Klik op “Sign in” en je komt binnen in de Receptie van ons online congres.

 

Vanaf de Receptie heb je toegang tot alle andere gebieden van het platform - Stage, Sessies en Netwerken.

 

Pas je profiel aan!
Om te zorgen dat je goed vindbaar bent voor je mede-deelnemers en dat zij makkelijk vindbaar zijn voor jou willen wij je vragen je Profiel compleet te maken. Dit kun je doen door rechts bovenin het scherm op het rondje met jouw initialen te klikken. Klik in het drop-down menuutje dat verschijnt op 'Profile'. Voeg de missende gegevens toe, upload een foto van jezelf en klik daarna op Opslaan.

3. De gebieden binnen de online omgeving​

gebieden

In het menu aan de linkerkant van je scherm vindt je alle gebieden van onze virtuele locatie:


Stage
De Word HR-verschilmaker in 2021 Stage is het podium waar de plenaire sessies, keynotes en rondetafels plaatsvinden. Het volledige programma voor het evenement kun je hier vinden. Heb je vragen voor de sprekers zet dan @Q&A voor je vraag in de Stage-chat.

Sessies

In dit gebied gaan de verschillende experts en ervaringsdeskundigen via cases en inspiratiesessies dieper in op BWord HR-verschilmaker in 2021 tijdens en na corona. Exacte tijden voor alle sessies vind je in het 'Programma' in de Receptie.

In sessies met meerdere mensen kun je dubbelklikken op een specifiek beeld (een spreker of de presentatie) om dat beeld te vergroten en beter te zien. Elke sessie heeft een chat (los van de event-chat) waar je kunt communiceren met de sprekers. Heb je vragen voor de sprekers zet dan @Q&A voor je vraag in de Sessies-chat.

 

Netwerken

In het "Netwerken" gedeelte van het platform wordt je gekoppeld aan een willekeurige mededeelnemer als een soort professionele Tinder. Wissel jouw contactgegevens uit met behulp van de knop "Connect", deel informatie via de netwerk-chat en ga door naar de volgende persoon om mee te netwerken wanneer de tijd om is. Na 3 minuten wordt de verbinding automatisch verbroken.

 Chat, Polls en Mensen

In alle secties van het Hopin-platform zie je drie tabbladen aan jouw rechterkant.

 

Via het tabblad Chat kun je berichten verzenden die zichtbaar zijn voor alle deelnemers aan het evenement. In de Sessions kun je overschakelen naar de chat die alleen zichtbaar is in de sessie waaraan je deelneemt. Op het tabblad Chat zie je ook af en toe belangrijke berichten van de organisatoren bovenaan verschijnen. Hou het in de gaten.

 

Hou in de Chats rekening met elkaar, spam niet, promoot jezelf niet en val niemand lastig. Hou het vooral inhoudelijk zodat we een goede discussie met elkaar kunnen voeren. Als je een vraag hebt voor de sprekers, zet dan @Q&A voor je vraag in de chat.

 

Op het tabblad Polls zullen we je tijdens het evenement af en toe om feedback vragen met behulp van live polls. Die vind je in dit tabblad.

 

Op het tabblad Mensen staan alle deelnemers die aan het evenement deelnemen. Via dit tabblad kun je DM-en met de andere deelnemers. Je kunt ook iemand uitnodigen door hem of haar op te zoeken en door op 'Videocall starten' uit te nodigen voor een privégesprek. Zorg ervoor dat de andere persoon op de hoogte is van en geïnteresseerd is in een videogesprek voordat de uitnodiging wordt verzonden.

4. Tips & Tricks in Hopin

 • Wanneer een gebied (bijv. Stage) "live" is volgens het evenementenschema, wordt de rode "LIVE" -tag weergegeven, om aan de deelnemers aan te geven waar de live opname zich op dat moment bevindt.

 • Door op de knoppen onder de kop "What’s happening now" in Reception te klikken, kan je met één klik navigeren naar waar de live opname op dat moment is.

 • Houd alle aankondigingen en vastgezette berichten van de online congres omgeving  in de gaten in de verschillende chats.

 • Elke sessie heeft een aparte chat waar je kunt communiceren met andere deelnemers of vragen kunt stellen aan de sprekers en moderators tijdens de sessie die je bijwoont. Zet bij een inhoudelijke vraag @Q&A ervoor.

tips

5. Hopin FAQ

FAQ

Devices en Browsers

Wat voor device kan ik het best gebruiken voor Hopin?

 • Gebruik een desktopcomputer of laptop (dat wil zeggen geen mobiele devices!)

Welke browsers worden ondersteund door Hopin?

 • Zorg dat je de laatste versie van Google Chrome als browser op je computer hebt.
  Mozilla Firefox kan ook, Google Chrome werkt beter.

Welke browsers worden niet ondersteund door Hopin?

 • Safari, IE & Edge worden niet volledig ondersteund door Hopin, dus gebruik Google Chrome of anders Mozilla Firefox

Internetsnelheid

Wat voor minimale internetsnelheid heb ik nodig voor Hopin?

 • Internetsnelheid: minimaal 5 mbps download en 2 mbps upload. Bij voorkeur: 30 mbps download en 10 mbps upload of hoger voor de beste kwaliteit.

Hoe krijg ik het beste internetsnelheid op mijn desktop of laptop?

 • Plug een internetkabel direct van je router in de computer voor de beste verbinding

Geluid en Video

Wat kan ik doen als ik geen geluid hoor of de video vastloopt?

 • Vernieuw eerst je browser als er iets vastloopt. Dit zorgt normaal gesproken voor veel oplossingen, zolang je je computer voor het evenement opnieuw hebt opgestart.

 • Als vernieuwen niet werkt, sluit dan af en start de browser opnieuw en log in.

 • Als de browser opnieuw opstarten niet werkt, herstart je computer.

 • Als je na het vernieuwen de spreker(s) niet kunt horen, klik dan op het microfoontje onderaan in het scherm.

 • Als je iemand niet kan horen, zet dan je luidspreker harder en zorg ervoor dat er geen ander tabblad openstaat.

 • Als je de audio- of camera-instellingen wijzigt, moet je de browser vernieuwen.

 • Als de video nog steeds vastloopt ga dan naar de compatibiliteitsmodus. Dit is een indicatie dat de internetsnelheid onvoldoende is.

 • Als de video nog steeds vastloopt nadat je naar de compatibiliteitsmodus bent gegaan, schakel je tussen browsers en ga je in die modus naar de compatibiliteitsmodus.

Overig

Hoe navigeer ik door het menu?

 • Je hebt toegang tot alle gebieden (Stage, Sessies en Netwerken) van Hopin door op de menu-items aan uw linkerzijde te klikken.

Hoe kan interacteren met sprekers?

 • Je kunt altijd een vraag stellen in de event-chat aan de rechterkant van je scherm en zet voor de vraag @Q&A. De moderators proberen alle vragen aan de sprekers voor te leggen tijdens de sessies, maar het kan zijn dat bij te veel vragen de meest relevante voor de hele groep behandeld worden. Probeer dan naderhand via een via een direct bericht aan de spreker alsnog je vraag te stellen.

Wat als ik een case, sessie of keynote misloop?

 • Alle cases, sessies en keynotes worden opgenomen en kunnen achteraf on-demand teruggekeken worden. Je ontvangt daarvoor naderhand een link. Dus je hoeft je niet zorgen te maken dat je een case, sessie of keynote mist.

Kan ik met andere deelnemers interacteren?

 • Ja, dat kan. Je kunt via directe berichten op het tabblad “Mensen” directe berichten naar een deelnemer tijdens het evenement sturen of iemand uitnodigen om met je mee te doen in een privégesprek door hem of haar uit te nodigen voor een videogesprek. Om een direct bericht te sturen, zoek je de persoon met wie je wilt chatten in het tabblad “Mensen”, klik je op hun ‘profielfoto’ en start je het gesprek.

bottom of page